Flen World Orkestra, flen VärldsOrkester,lutte berg Flen World Orkestra, flen VärldsOrkester,lutte berg Flen World Orkestra, flen VärldsOrkester,lutte berg
Flen World Orkestra, flen VärldsOrkester,lutte berg
Flen har fått sin VärldsOrkester!

Vårt fina Sörmland är, tack och lov, befolkat av människor som kommer från världens alla hörn.
Våra nya invånare kommer till oss med väskan full av erfarenhet. En del sjunger eller är musiker, dansare eller teatermänniskor.
Många, utan att vara kultur arbetare, vill lära sig att stå på en scen och spela, dansa eller vara skådisar i t.ex en musikal.
Nästan alla behöver en inkörsport för att lära känna vårt land och vårt sätt att vara. I samma veva får vi svenskar en chans att lära oss av den kultur som våra “nya” svenskar delar med sig av. Att dela med sig av varandras erfarenheter och kultur gör att vi alla växer och mognar som människor.
En världsorkester ger oss möjligheten att träffas och vi kommer att förstå varandra utan att, nödvändigtvis, prata samma språk.
FlenVärldsOrkester är en samklang av nyanlända, flyktingar som har bott i Sverige i 20 år(kan vara svårt att få in en fot i vårt samhälle även efter 20 år), svenskar, unga och mindre unga människor.
Vi är också övertygade om värdet av att ha många olika nationer representerade(på rak hand kan jag säga att vi i orkestern ,just nu, är från Sudan,Libanon,Sverige,Italien, Chile,Syrien,Algeriet,Finland och Albanien).
Ett lyckat integrations/musik projekt fungerar dock bara om man sätter ribban högt och FlenVärldsOrkester bjuder absolut på en musikalisk resa av hög kvalitet!
FlenVärldsOrkester har blivit verklighet tack vare Flens Komun som vågat satsa pengar på projektet. I september 2015 började jag jobba med projektet i samarbete med Kulturskolan, ABF och Operainitiativet.
2016 bildade vi Kulturföreningen FlenVärldsorkester.
Vi välkomnar alla(proffs och amatörer) som vill spela,sjunga eller dansa och vi repeterar på Amazon som ligger på parkgatan 3 i Flen. Jag har öppet hus alla måndagar och tisdagar kl 15-17 för dom som vill veta mer eller önskar provspela eller sjunga.
Orkestern repeterar tisdagar 18-20.30.

VÄLKOMNA!
Lutte Berg-projektledareFlen World Orkestra, flen VärldsOrkester,lutte berg